Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z dynią"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Dynię obierz, wydrąż pestki, a miąższ pokrój w kostkę. Cebulę z czosnkiem posiekaj.
Na rozgrzanej oliwie zeszklij kolejno cebulę, czosnek, a na koniec dynię. Oprósz warzywa solą, pieprzem i duś do miękkości. Kiedy ostygną, rozgnieć je widelcem. Dodaj do masy biały ser, jajko i posiekane zioła.
Mąkę połącz z wodą, olejem, solą i jakiem. Ciasto zagnieć, rozwałkuj, a następnie wytnij kółka. Gdy nałożysz farsz, zlep brzegi.
Wrzuć pierogi do osolonego wrzątku. Gotuj 15 minut od czasu, kiedy wypłyną. Podawaj z suszonymi pomidorami oraz rukolą.
Czas: 50 min. 1 porcja = 250 kcalŹródło: Kurier TV