Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z jabłkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3279
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 786
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 712
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 63
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3279
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 786
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 712
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 63
Składniki
Masło dobrze schłodzić. Twaróg bardzo starannie rozgnieść widelcem lub przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Mąkę przesiać, wyjąć zimne masło i wsiekać do mąki. Dodać rozdrobniony ser i szczyptę soli, szybko zagnieść ciasto.
Gdy będzie już gotowe, uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na co najmniej pół godziny. Jabłka umyć, obrać, pokroić i oczyścić z gniazd nasiennych. Następnie zetrzeć na tarce, dodać cukier i cynamon.
Ciasto wyjąć, rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wycinać średnie krążki. Na jeden nakładać farsz, przykrywać drugim i dokładnie zlepiać formując fantazyjne brzegi. Pierożki piec w nagrzanym do 200oC piekarniku na złoty kolor (około 30 minut).Źródło: Twoje Imperium