Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z kaszą gryczaną i serem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Ser wymieszaj z ugotowaną kaszą gryczaną. Dodaj podsmażoną na oleju cebulę. Dopraw solą, pieprzem i tymiankiem. Mąkę przesiej do dużej miski. Wsyp sól.
Na środku zrób wgłębienie i wlej olej oraz, stopniowo, wodę. Zagnieć gładkie ciasto. Odstaw pod przykryciem na kilka minut.
Następnie podziel na dwie części i rozwałkuj na cienkie placki. Szklanką wytnij kółka i nałóż farsz. Zlep pierogi. Gotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie przez 4 minuty. Podawaj na ciepło polane olejem z zeszkloną cebulą.Źródło: Na żywo