Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z mięsem wieprzowym"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Mięso umyj i oczyść. Włóż do wrzątku. Po ponownym zagotowaniu zdejmij szumowiny i dodaj oczyszczoną włoszczyznę, ziele angielskie i liście laurowe. Gotuj do miękkości (ok. 1,5-2 godziny).
Ugotowane mięso wyjmij z rosołu i lekko ostudzone przepuść przez maszynkę do mięsa z drobnymi oczkami.
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na maśle na złoty kolor. Dodaj do mięsa. Dopiero teraz dopraw według uznania. Wymieszaj, jeszcze raz podsmaż.
Farsz powinien być gładki. Nakładaj go na przygotowane krążki ciasta.
Pierogi wkładaj porcjami do wrzątku. Gotuj od chwili wypłynięcia 2-3 minuty. Najlepiej smakują z podsmażonym wędzonym boczkiem i cebulką.
Czas: ok. 120 minut. Poziom: średni. Sztuki: ok. 30, 90 kcal/sztuka.Źródło: Tele Tydzień