Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierożki ze szpinakiem i serami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 66
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 66
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Składniki
Szpinak opłucz i wrzuć na rozgrzaną patelnię. Odparuj wodę i posiekaj. W garnku rozgrzej oliwę, dodaj pokrojone cebulki ze szczypiorkiem i podsmaż. Sery pokrusz do miski, dodaj szpinak, cebulkę, miętę i koperek. Dopraw do smaku pieprzem i cukrem. Wlej roztrzepane jajko i dokładnie wymieszaj.
Na stolnicy ułóż 3 arkusze ciasta filo (jeden na drugim). Potnij je w paski o szerokości 8 cm, a następnie w kwadraty. Każdy posmaruj roztopionym masłem i ułóż na środku farsz szpinakowy. Następnie złóż w trójkąty i posmaruj resztą masła. Piecz do zrumienienia w temp. 180 °C.Źródło: Na żywo