Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierś indyka w krakersach"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Pierś umyj, osusz i pokrój w paski. Posyp solą i pieprzem, a następnie wrzuć do miski i zalej kefirem. Zostaw na noc (im dłużej mięso będzie się moczyć, tym będzie delikatniejsze).
Następnego dnia rozkrusz krakersy w moździerzu i obtocz w nich kawałki indyka.
Przełóż je do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, po czym wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około 30 minut.
Gotowe danie serwuj z sałatką ze świeżego szpinaku podaną z pestkami granatu i oliwą z oliwek.Źródło: Kurier TV