Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka to piękny ptak, ale i pyszne mięso. Niestety ludzie ( i ja też ) zjadają te piękności. Pierś w tym wydaniu pysznie smakuje. Polecam.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Z miodu, startego na tarce imbiru, połowy sosu sojowego, sosu rybnego i przeciśniętego przez praskę czosnku przygotowałem marynatę. W marynacie umieściłem oczyszczone piersi kaczki z ponacinaną skórą. Odstawiłem do lodówki na 2 godziny. Suchą i zimną patelnię ustawiłem na palniku kuchenki i włożylem na niej zamarynowaną kaczkę skórą do dołu. Gdy się zarumieniła odwróciłem ją i dodałem pozostałą w misce marynatę. Podsmażone mięso włożyłem w żaroodpornym naczyniu skórą do góry, polałem zawartością patelni i piekłem około 10 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. W międzyczasie pokroiłem w średniej wielkości kawałki kapustę. Rozgrzałem olej sezamowy, dodałem kapustę, pozostały sos sojowy oraz posiekane chili - dusiłem około 10 minut aż kapusta zmiękła.