Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piersi z żurawiną"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20241
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 153
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2128
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20241
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 153
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2128
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Składniki
40 min • Porcja 180 kcal • Koszt porcji 3,50 zł • Przepis na 3 porcje
Żurawinę mieszam z chrzanem. Z piersi odcinam polędwiczki. W każdej piersi nacinam kieszonki ostrym nożem. Kieszonki nacieram czosnkiem. Napełniam żurawiną z chrzanem. Wierzch piersi nacieram papryką, rozmarynem i tymiankiem. Chłodzę godz. w lodówce.
Kieszonki spinam wykałaczką, owijam boczkiem. Obsmażam na oleju. Na drugiej patelni zagotowuję śmietanę, wkładam do niej kieszonki. Doprawiam solą, tymiankiem i kolendrą. Duszę 10-15 min.
Podałam je z gotowanym kalafiorem i kluskami śląskimi. Obiad palce lizać! Alina Waliczek z DzimierzaŹródło: Kobieta i życie