Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piwna potrawka z kiełbasą"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4958
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4958
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Składniki
Pieczarki oczyszczam, po cierając wilgotnym papierowym ręcznikiem. Kroję je w plasterki. Kiełbasę śląską tnę natomiast w nieco grubsze półplasterki. Cebule obieram, drobno siekam. Obrany czosnek kroję w cieniutkie plasterki (można też przecisnąć go przez praskę albo posiekać).
Na patelni rozgrzewam smalec. Przesmażam na nim kiełbasę z cebulą, dodaję pieczarki i czosnek. Przyprawiam oregano, płatkami chili, solą i pieprzem. Mieszam i smażę wszystko na rumiano.
Wlewam piwo, zmniejszam ogień i bez przykrywania duszę do czasu, aż odparuje płyn. Podaję ją np. z ugotowanymi ziemniakami oraz szklanką zsiadłego mleka.Źródło: Tina