Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 542
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 279
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 542
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 279
Składniki
Przygotowac sos z podanych składników. Przygotowac ciasto: drożdże rozczynic z cukrem i 100 ml ciepłej wody i odstawic do wyrośnięcia. Wyrobic w misce ciasto z mąki, soli, wyrośniętych drożdży i resztą ciepłej wody i olejem. Przykryc ściereczką i odstawic do wyrośnięcia. Wyłożyc ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarowac przecierem pomidorowym, ułożyc dodatki, posypac przyprawami i przykryc startym żółtym serem. Piec w piekarniku ok. 0,5 godziny. Pokroic na porcje, podawac gorące z sosem do indywidualnego użytku. Smacznego.