Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizzę mogła bym jeść codziennie. Mogła bym ją jeść o każdej porze dnia. Dopracowałam przepis tak aby smakowała jak z dobrej pizzerii. Bo kiedy jest dobry przepis na ciasto to dobór tego co na nią położymy to już Kwestia Smaku!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Składniki
W ciepłej wodzie (ok 200ml)ale nie gorącej rozpuszczamy drożdże oraz łyżkę cukru, czekamy do momentu pojawienia się pęcherzyków powietrza. W dużej misce łączymy mąkę z łyżeczką soli oraz rozczynem z drożdży, ugniatamy dolewając pozostałą wodę. Tworzymy kulkę, którą nacieramy oliwą lub olejem, nacinamy, przykrywamy ściereczką i wkładamy pod pierzynkę(jeśli ktoś nie posiada może być również kołdra), pozostawiamy do wyrośnięcia .Ok 2h Oczywiście najlepsze jest ciasto które leżakuje 24h ale kto by tyle wytrzymał ;-)
Gotowe ciasto dzielimy na kulki, formujemy placek. I dajemy dodatki jakie dusza zapragnie.
Pieczemy w temp. max piekarnika, góra-dół!