Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza z makrelą"
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 82
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 816
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 82
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 816
Składniki
Wierzch ciasta posmaruj przecierem pomidorowym wymieszanym z odrobiną soli, pieprzu, cukru i papryki.
Makrelę obierz ze skóry i wyjmij ości. Delikatnie rozdrobnioną ułóż na pizzy.
Na rybie połóż plastry pomidora.
Całość posyp pokrojonymi czarnymi oliwkami.
Tak przygotowaną pizzę wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Wyjmij danie i oprósz je startym żółtym serem. Podgrzewaj jeszcze 10 minut.
Gotową pizzę udekoruj listkami bazylii.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 370
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV