Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pulchne, maślankowe placki z dodatkiem serowego sosu. Polecam!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 37
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 853
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 37
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 853
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka zmiksować z cukrem, a z białek ubić pianę. Do zmiksowanych żółtek dodać maślankę, mąkę i sodę, zmiksować.
Na koniec dodać ubitą pianę, delikatnie wymieszać łyżką.
Serek wymieszać ze śmietanką i sosem śliwkowym(lub dowolnym smakowo). Placki smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju, w odstępach, gdyż w czasie smażenia rosną. Podawać polane serowym sosem. Smacznego!