Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 17
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 41
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 197
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 17
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 41
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 197
Składniki
Cukinie umyj, osusz papierowym ręcznikiem, odetnij końce. Ziemniaki obierz, umyj. Bazylię opłucz, osusz, oderwij listki, potnij je w cienkie paseczki. Przygotowane warzywa zetrzyj na tarce o dużych otworach. Wymieszaj w dużej misce z jajkami, mąką oraz startym parmezanem i bazylią.
Ciasto warzywne przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na patelni rozgrzewaj po 1-2 łyżki oleju. Łyżką nakładaj porcje ciasta, formując owalne placki. Smaż na złoty kolor (w sumie ok. 15 minut).
Placki przełóż na kilkakrotnie złożony papierowy ręcznik, by ociekły z tłuszczu. Podawaj z dodatkiem sosu czosnkowego. Gotowe danie udekoruj, np. bazylią.Źródło: Naj