Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placki ziemniaczane z kurkami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4949
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2326
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4949
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2326
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i razem z 1 cebulą zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odcisnąć nadmiar płynu. Dodać mąkę, jajko, sól, pieprz. Na patelni rozgrzać olej. wylewać po chochli ciasta i smażyć placki z obu stron na złoto. Zdjąć, osączyć z tłuszczu. 2 Grzyby oczyścić. Cebulę obrać, posiekać w piórka. Udusić razem na maśle do miękkości, zaciągnąć śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Sos podawać z plackami i natką.Źródło: Twoje Imperium