Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placki ziemniaczane ze szpinakiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Cebulę i ziemniaki obierz. Następnie zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Starte ziemniaki i cebulę wymieszaj z mąką i jednym jajkiem. Dodaj sól, pieprz, majeranek i koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej i usmaż placki z każdej strony na złoty kolor. Wstaw je do ciepłego piekarnika, aby nie ostygły.
W tym czasie umyj szpinak, odetnij końcówki i przełóż go do rondelka. Dodaj masło i przeciśnięty przez praskę czosnek. Resztę jajek roztrzep z mlekiem, solą oraz pieprzem. Wlej do szpinaku. Całość dokładnie wymieszaj i chwilę podsmaż.
Gorącą masę szpinakową wyłóż na placki ziemniaczane, udekoruj kleksem śmietany i podawaj.Źródło: Na żywo