Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Placuszki z bitą śmietaną i dżemem"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 17
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23689
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20256
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 17
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23689
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20256
Składniki
Miękkie masło utrzyj dokładnie z cukrem i jajkami.
Do masy dodaj twaróg, wymieszaj. Następnie dosyp przesianą przez sitko mąkę oraz 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. Na koniec dopraw ciasto odrobiną soli do smaku. Całość delikatnie wymieszaj.
Natrzyj olejem patelnię (najlepiej teflonową), nakładaj łyżką masę w formie niewielkich placuszków. Po usmażeniu odstaw je do schłodzenia.
Połowę placuszków posmaruj dżemem i sklej z pozostałymi.
Śmietanę ubij z cukrem waniliowym na sztywno.
Danie udekoruj bitą śmietaną, porzeczkami i posyp cukrem pudrem.Źródło: Tele Tydzień