Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 94
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 94
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Składniki
Pierś z kurczaka należy pokroić w kostkę, posypać przyprawami i zostawić, na około 10 min ( w zależności od czasu posiadanego). Następnie nalezy zetrzeć pieczarki na tarce z małymi oczkami i dodać do mięsa. Po uczynieniu tych dwóch czynności do mięsa należy dodać 2 łyżki mąki oraz dwa jajka i wymieszać. Odstawić na 5 min. Wstawić patelnie i rozgrzać olej. dużą łyżką należy kłaść tak przygotowane mięso na rozgrzana patelnie formując małe placuszki. Najlepiej podawać z sosem pieczarkowym i ziemniakami