Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecają się na obiad pyszne delikatne i bardzo mięciutkie plastry łopatki w ciemnym sosie z dodatkiem suszonych warzyw, przepis czeka już na was na blogu pod nazwą kuchnia domowa agi
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 405
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 876
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5159
Składniki
Łopatkę pokroić na plastry obsypać przyprawą i wlać dwie łyżki oleju, całość wmasować w plastry odstawić na 15 minut aby mięso odpoczęło, po wyznaczonym czasie plastry obsmażyć z obu stron na rumiany kolor
Do podsmażonego mięsa wlać najpierw dwie szklanki wody oraz wsypać suszone warzywa i dusić do czasu jej wyparowania, po tym czasie kolejny raz wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa, na koniec w pół szklanki wody rozrobić łyżkę sosu ciemnego i zagotować do czasu jego zgęstnienia