Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwica w cieście"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4918
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 880
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4918
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 880
Składniki
Polędwiczkę opłucz, osusz, a potem pokrój w plasterki. Ułóż je na desce, przykryj folią spożywczą i delikatnie rozklep. Każdy kawałek oprósz solą i pieprzem.
Bułkę tartą wymieszaj w misce ze startym parmezanem i 2 łyżkami posiekanego szczypiorku. W osobnej miseczce umieść mąkę, a w kolejnej jajko z mlekiem. Na patelni rozgrzej olej do głębokiego smażenia.
Plasterki polędwiczki obtaczaj w mące, zanurzaj w jajku z mlekiem, i panieruj w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Wyjmij, osącz z nadmiaru tłuszczu.
Czosnek obierz, pokrój w plasterki. Kapustę oczyść, lekko poszatkuj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż czosnek z kuminem. Dodaj kapustę. Smaż razem, mieszając, 5 minut.
Na patelnię wrzuć suszone pomidory, wymieszaj. Chwilę duś razem. Dopraw solą oraz pieprzem. Warzywa i mięso przełóż na talerze. Podawaj np. z ziemniakami.
Czas ok. 45 min; porcja – 650 kcal, cena 4,40 zł.Źródło: Świat kobiety