Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mięso marynowane w jogurcie i później pieczone w tej marynacie jest pyszne, soczyste i kruche, dodałam niewiele przypraw ponieważ miałam ochotę na taki "prosty smak", ale można zmieniać przyprawy i za każdym razem otrzymamy mięso o innym smaku
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4948
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 287
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4948
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
1. polędwicę umyć, obrać z błon, 2. czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem, dodać sól i pieprz, mięso zalać jogurtem, odstawić na noc do lodówki, 3. mięso przełożyć do formy, przykryć folią, piec ok 30 min w 200 st następnie zdjąć folię i piec do zrumienienia, smacznego