Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to zachwyca smakiem, aromatem, wprost na świąteczny stół.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 888
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5171
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 888
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5171
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Składniki
Polędwiczkę umyć , pokroić w plastry, lekko rozklepać ręką, doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, pokroić w kostkę.
W brytfance rozgrzać trochę oleju , obsmażyć polędwiczki, wyjąć. Wrzucić cebulę , doprawić solą i pieprzem, smażyć 1 minutę, dodać paprykę , smażyć 2 minuty, włożyć polędwiczki, podlać bulionem, dusić 20 minut, doprawić ziołami , dodać serek, całość dusić 5 minut.
Podawać z ziemniakami i surówką.