Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Polędwiczki wieprzowe z pieca"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Czas przygotowania: około 50 minut
Ziemniaki obrać, gotować 20 minut w posolonej wodzie. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić na 8 medalionów. Zrumienić je z obu stron na mocno rozgrzanym oleju. Zdjąć z patelni. Posypać solą i pieprzem.
2. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na tłuszczu ze smażenia mięsa. Zalać bulionem, kremową śmietaną i calvadosem. Zagotować, zagęścić zasmażką błyskawiczną. Ziemniaki odcedzić, lekko przestudzić, pokroić w plasterki.
Żaroodporną formę posmarować tłuszczem. Ułożyć plasterki ziemniaków. Na ziemniakach rozłożyć medaliony. Zalać przygotowanym sosem. Posypać posiekanym tymiankiem oraz startym żółtym serem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200oC. Zapiekać około 10 minut.Źródło: Życie na gorąco