Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Półkruche pierożki do barszczu"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 33
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 814
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 33
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 814
Składniki
Z przesianej mąki, masła, szczypty soli oraz cukru, śmietany i jednego żółtka zagnieć szybko półkruche ciasto. Uformuj kulę, od- łóż do schłodzenia na 30 min. Mięso przesmaż na łyżce oleju. Dodaj pokrojone pomidory i posiekaną natkę.
Farsz przestudź, połącz z jajkiem, dopraw solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij kółka. Rozłóż nadzienie i zlep, formując pierożki. Ułóż je na blasze, posmaruj rozmąconym białkiem. Piecz ok. 20 min w 180 st.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 310 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety