Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pomidorowa z pulpetami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
W garnku rozgrzej masło i zeszklij drobno posiekaną cebulę oraz por. Włóż pozostałe warzywa pokrojone w półtalarki i smaż przez kilka minut. Następnie dodaj pomidory wraz z zalewą oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Wlej bulion i gotuj ok. 20 minut, pod koniec dodaj kukurydzę. Gdy zupa lekko przestygnie, zmiksuj ją blenderem. Dopraw solą, pieprzem oraz odrobiną cukru, wlej śmietankę i ponownie podgrzej.
W misce dokładnie wymieszaj mięso z jajkiem i bułką tartą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Uformuj małe kulki i wrzuć je do garnka z wrzącą wodą. Gotuj ok. 2-3 minuty, aż wypłyną na powierzchnię.
Do miseczek wlej zupę, włóż pulpeciki i posyp natką.
35 minut; Porcja: 270 kalorii.Źródło: Świat i Ludzie