Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pomidorowa z szaszłykami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Warzywa obrać, pokroić, wraz z mięsem włożyć do garnka. Zalać litrem zimnej wody. Gotować razem 40 minut, dodać sól i pieprz. Wywar przecedzić. Dodać pomidory z puszki, przecier i przeciśnięty czosnek. Zagotować. Przyprawić do smaku.
Żółty ser zetrzeć na tarce o małych otworach, dodać serek śmietankowy, śmietanę i zieleninę, doprawić. Mleko, wodę, jajka i mąkę zmiksować, dodać szczyptę soli. Smarując patelnię cienko olejem, smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron.
Naleśniki lekko ostudzić. Każdy naleśnik smarować pastą serowo-ziołową. Ciasno zwijać w rulony. Każdy z rulonów pokroić na plasterki, a te ponadziewać na szpadki do szaszłyków. Zupę rozlać na porcje, skropić śmietaną, ozdobić szaszłykami.
ok. 65 minut
<strong>Superrada</strong>
Szaszłyki z naleśników to świetny pomysł na lekką przekąskę – doskonale sprawdzają się na letnich przyjęciach. Pomysły na inny farsz: duszone pieczarki albo wędzony łosoś.Źródło: Twoje Imperium