Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty pomysł na lekkie, letnie danie.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Pomidory umyć, odkroić im "czapeczki", najlepiej zostawić z szypułkami. Wybrać łyżeczką miąższ z większych części pomidorów. Wydrążone pomidory posmarować od środka oliwą i posypać solą i pieprzem. W osobnym naczyniu wymieszać łyżką przygotowaną kaszę kuskus, pokruszoną fetę, pokrojone w plasterki oliwki, około 3 łyżek kukurydzy konserwowej, pokrojony w kosteczkę ser żółty oraz 1-2 łyżki majonezu.
Powstały farsz nałożyć do pomidorów. Posypać startym żółtym serem i ziołami prowansalskimi. Przykryć "czapeczkami". Następnie należy ułożyć pomidory w naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C - piec przez ok. 20-30 minut.