Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrawka indycza z imbirem"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 129
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2043
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 722
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 129
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2043
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 722
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic
Indyka umyj, osusz, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Oliwę rozgrzej na patelni, podsmaż mięso. Dodaj cebulę, zeszklij.
Dodaj czosnek, wymieszaj. Wlej sos sojowy, połącz. Wlej bulion warzywny, duś do miękkości.
Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę. Dodaj do prawie miękkiego mięsa, zamieszaj. Duś na małym ogniu, aż pomidory się rozpadną. Wlej śmietanę, przypraw solą, pieprzem, imbirem i paprykami.
Gotuj chwilę, aż sos się zredukuje. Posyp posiekaną bazylią i drobno pokrojoną dymką. Podaj np. z kaszą pęczak.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie