Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna, gdy pogoda nas nie rozpieszcza. Sycąca i rozgrzewająca. Można podawać z ryżem, ja jednak najbardziej lubię ją konsumować w towarzystwie świeżego chleba.
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4773
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4773
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż na maśle.
Marchew obierz. Marchew i kabanosy pokrój w plasterki. Paprykę pokrój w cienkie paseczki. Wszystkie warzywa dołóż do cebuli.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż ok. 10 minut. Dosyp chilli, cynamon. imbir, kurkumę i kmin. Wlej mleko. Dopraw solą i pieprzem. Duś pod przykryciem przez kwadrans. Dodaj fasolkę i koncentrat pomidorowy. Podawaj na ciepło. Tuż przed podaniem można posypać posiekaną natką pietruszki.