Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z kurczaka i fasoli"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 66
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 66
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Składniki
Obie fasole przekładam na sitko, przelewam zimną wodą i pozostawiam, by dobrze ociekły. Mięso myję, osuszam na papierowym ręczniku, następnie kroję w dużą kostkę. Oprószam solą i pieprzem.
Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju, podsmażam cebulę. Pod koniec dodaję drobno pokrojony czosnek.
Dokładam mięso i obsmażam je na rumiano. Zalewam całość białym winem. Po minucie dodaję gorący bulion i tymianek. Duszę pod przykryciem około 15 minut. 5 minut przed końcem wsypuję fasole.
Potrawkę zaprawiam śmietaną i przyprawiam do smaku. Garnek zdejmuję z ognia, potrawkę posypuję posiekaną natką pietruszki. Serwuję ze świeżą, chrupiącą bagietką.Źródło: Tina