Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pożywny krem jarzynowy z grzankami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Warzywa oczyść, umyj i pokrój w kostkę. Podsmaż je w dużym garnku na maśle. Mieszaj, by się nie przypaliły.
Po 10 minutach dolej bulion. Gotuj do czasu, aż warzywa zrobią się miękkie.
Pod koniec dodaj serki topione, a 5 minut później zdejmij garnek z kuchenki i zmiksuj zupę za pomocą blendera.
Gotowy krem dopraw solą, pieprzem i szczyptą kurkumy. Przed podaniem ponownie go podgrzej.
Rozlej zupę do miseczek i posyp ją małymi grzankami.
<strong>Przepis nadesłała: Alina Waliczek</strong>Źródło: Kurier TV