Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 82
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1568
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 82
Składniki
Obieramy i gotujemy ziemniaki, solimy do smaku, jak będą na wpół miękkie, odlewamy ok. połowę wody, ale do jakiegoś naczynia może się przydać później. Wsypujemy mąkę i gotujemy dalej, jak będą miękkie, zdejmujemy z ognia i mieszamy oraz ugniatamy. Po dokładnym ugnieceniu formujemy małe placuszki i smażymy na maśle.
Usmażone prażoki polewamy wcześniej usmażona cebulką i boczkiem i gotowe.