Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Prowansalski kotlet z indyka"
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 249
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 854
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5231
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 1045
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 249
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 854
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5231
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 1045
Składniki
Mięso umyj, wytrzyj, pokrój na 4 równe plastry. Przykryj je kawałkiem folii. Mocno rozbij z obu stron. Cukinię umyj, pokrój w grubsze plasterki.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z solą, pieprzem oraz oliwą. Natrzyj tym mięso oraz plasterki cukinii. Odłóż na godzinę w chłodne miejsce. Zioła opłucz, osusz, trochę zostaw do dekoracji, resztę posiekaj.
Na płatach mięsa ułóż plasterki sera. Posyp ziołami. Złóż na pół, zepnij wykałaczkami, aby kotlety nie rozpadły się. Na patelni grillowej rozgrzej olej. Włóż przygotowane mięso oraz cukinię. Smaż ok.10 minut. Często obracaj, aby zrumieniły się równomiernie. Udekoruj resztą ziół i np. pomidorem.Źródło: Tina