Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekąska rybna"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Sylwestrowy bufet gotowy w kilka godzin
Jajka ugotuj na twardo, schłodź. Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj. Obierz ostudzone jajka, przekrój je na pół. Wyjmij ostrożnie żółtka i rozgnieć je w misce widelcem z majonezem, posiekaną cebulą oraz startym żółtym serem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Powstały farsz włóż ostrożnie do białek (np. za pomocą szprycy). Na każdej połówce jajka połóż rybkę, udekoruj (np. koperkiem, kawiorem). Podaj schłodzone (przechowaj je do wieczora w lodówce; aby się nie zniekształciły, włóż w nie ostrożnie wykałaczki i nakryj cały talerz folią spożywczą).
Możesz połówki jajek ozdobić gotową pastą, np. kawiorową. Zrobisz je w 15 min!Źródło: Świat kobiety