Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie to jest mięciutkie i puszyste - wręcz idealne dla bezzębnego staruszka. Przepis na męcybuły, pochodzi z Koła Gospodyń Wiejskich ze Wzdołu Rządowego w gminie Bodzentyn.
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 17
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23690
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20257
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 17
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23690
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20257
Składniki
Gotujemy i studzimy ziemniaki, a następnie przeciskamy je przez praskę. Dodajemy mąkę ziemniaczaną, jajko i sól. Składniki mieszamy i zagniatamy ciasto.
Kapustę kiszoną i grzyby gotujemy, a następnie studzimy i odciskamy z wody. Gotujemy mięso, które warto uprzednio doprawić ulubionymi przyprawami, a następnie mielimy razem z kapustą i grzybami. Przygotowujemy okrasę. Boczek kroimy w kostkę i smażymy. Dodajemy pokrojoną w talarki cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy krótko na patelni, aż się zeszklą. Ciasto kroimy na kawałki, formując w dłoni placki. Wypełniamy farszem, a następnie formujemy odpowiadające nam kulki.
Gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oleju przez około 8-10 minut od wypłynięcia. Podajemy gorące. Najlepiej smakują okraszone.