Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na roladki z oliwkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Mięso myję, cieniutko rozbijam tłuczkiem, starając się nie porobić dziur. Solę, pieprzę. Każdy kotlet smaruję warstwą musztardy.
Kroję w kosteczkę obrane ogórki, pomidory, boczek i cebulę.
Wszystkie rozdzielam na kotlety i kładę porcjami, dodając na każdy kotlet po 2 oliwki.
Następnie ciasno zwijam w roladki. Na koniec spinam wykałaczką lub związuję nitką.
Rozgrzewam patelnię, nalewam olej i przesmażam roladki z obu stron dość mocno. Następnie zalewam wodą aby roladki były przykryte i duszę do miękkości.
Przed podaniem zdejmuję nici lub wykałaczki z mięsa. Podaję z ziemniakami lub kaszą, zagęszczonym mąką sosem.
80 min
Porcja 400 kcal
Koszt porcji ok. 4 zł
Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie