Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przysmaki z cielęciny"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Mięso mielone przypraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj z roztrzepanym jajkiem i otrębami owsianymi.
Ulep z masy mięsnej małe kulki, po czym obtocz je w bułce tartej i usmaż na rozgrzanym oleju.
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie.
Pomidory pokrój w ósemki, ogórki potnij w plastry i rozłóż na talerzu. Dopraw je solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i polej oliwą z oliwek.
Obok umieść ugotowane ziemniaki posypane posiekanym szczypiorkiem oraz usmażone na złoto pulpety cielęce.
Danie udekoruj natką pietruszki i podawaj z sosem pomidorowym lub ketchupem.Źródło: Kurier TV