Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przystawka z kalarepą i bobem"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20566
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10115
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20566
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10115
Składniki
Bób i kalarepę gotuj około 10 minut w osolonym wrzątku.
Kalarepę pokrój w kostkę, a bób wyłuskaj.
Boczek potnij w wąskie paski, po czym podsmaż na rozgrzanym maśle. Po chwili, gdy zrobi się złoty, dodaj posiekaną cebulkę i czosnek.
Wszystkie wymieszaj i przed samym końcem smażenia dorzuć drobno pokrojony szczypiorek.
Wyłóż warzywa na duży półmisek i udekoruj go liśćmi sałaty i bazylii.
Sałatkę podawaj np. z chrupiącą bagietką i lampką białego schłodzonego wina.
<strong>Rafał Nalikowski z Lidzbarka</strong>Źródło: Super TV