Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba natarta różnymi ziołami nabiera za każdym razem innego smaku
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Dzisiaj propozycja na pełen obiad. Pstrąg z pure i sałatą. Pstrąga przecięłam wzdłuż po kręgosłupie tak aby powstał jeden płat. Natarłam go przyprawami: roztartym oregano, chili w proszku, solą i wyciśniętym ząbkiem czosnku i oliwą.
Ugotowałam i odparowałam ziemniaki. Dodałam do nich sól, koperek, łyżkę masła i śmietany i utłukłam, aż ziemniaki zaczną się "ciągnąć".
Pstrąga smażyłam na oliwie z każdej strony do zrumienienia- najpierw od strony skóry. Taki kształt ziemniaków formuje się dwoma łyżkami. Do obiadu proponuję sałatę w śmietanie z solą. Pstrąg oczywiście najlepiej smakuje skropiony cytryną. Smacznego :)