Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrągi w złotej cebulce"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Pstrągi oczyść, umyj, osusz. Pokrój na dzwonka. Lekko osól, natrzyj vegetą. Odstaw na 10 minut w chłodne miejsce. Ryby obtocz w mące, nadmiar strzepnij.
Olej rozgrzej na patelni, usmaż ryby ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu, ułóż na półmisku, przykryj wiórkami z połowy masła. Szczelnie przykryj folią aluminiową, trzymaj w cieple.
Cebule obierz, pokrój w krążki. Włóż do miski, posyp solą, pieprzem, majerankiem i ostrą papryką. Ugnieć ręką, odstaw na 10 minut. Pozostałe masło stop na patelni, usmaż cebule (powinny być miękkie i szkliste). Gorące cebule ułóż na pstrągach. Od razu podawaj z sałatką ryżową i surówką ogórkową.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 5,60 złŹródło: Chwila dla Ciebie