Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos taco to jeden z najpopularniejszych sosów meksykańskich. Doskonale komponuje się z mięsnymi kuleczkami. To prostota i wyrazista potrawa, która zasmakuje każdemu.
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 33
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 177
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 143
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 33
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 177
Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na znakomite białe kiełbaski z grilla....
Odsłon: 143
Składniki
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, włożyć cebulę, paprykę i dusić powoli aby zmiękły. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pomidory, 1/4 łyżeczki chili, szczyptę pieprzu, kroplę tabasco i dusić przez kilka minut. Mięso mielone wymieszać z jajkiem, solą, pieprzem, mieloną słodką papryką. Uformować małe kulki i obsmażyć na patelni. Pulpeciki przełożyć do sosu i dusić razem około 10 min.