Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety rybne z ostrą papryczką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Rybę umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Zmiel w maszynce do mięsa lub bardzo drobno posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na niewielkiej ilości tłuszczu. Szynkę, paprykę i papryczkę piri piri pokrój w kostkę. Ser zetrzyj na tarce, natkę drobno posiekaj.
W dużej misce połącz rybę, podsmażoną cebulę, szynkę, papryki, ser, natkę, sok z cytryny. Całość przypraw solą i pieprzem.
Masę wyrabiaj dłonią, formuj kotlety. Obtocz w bułce i smaż na rozgrzanym oleju po 7 minut z każdej strony. Kotlety podawaj z sałatką z sałaty i pomidorów.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień