Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od zawsze, kiedy pamiętamy, ubóstwiamy brukselkę. Nie wiadomo czemu sporo ludzi jej nie lubi. A to taka pycha <3 Połączenie z mięsem jest rewelacyjne <3
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 77
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2804
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 77
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2804
Składniki
Brukselkę czyścimy, gotujemy al dente w posłodzonej wodzie (2 łyżki). Odcedzamy i studzimy. Mięso wyrabiamy z bulionem (50 ml), jajkiem i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Każdą brukselkę owijamy mięsem mielonym. W rondlu podsmażamy posiekaną cebulę, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i paprykę. Doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy pulpety i gotujemy na małym ogniu 20 min. Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do pulpetów (najlepiej lekko ostudzić), szybko mieszamy, ponownie zagotowujemy.