Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Puszyste wytrawne babeczki"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
W misce mieszam mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaję też sól oraz pieprz mielony. Wbijam jajka, dolewam oliwę z oliwek. Energicznie mieszam na gładkie ciasto (najlepiej jest to robić drewnianą łyżką, ale można również wykorzystać mikser ustawiony na średnie obroty).
Do ciasta wsypuję czosnek niedźwiedzi, dodaję cebulkę prażoną oraz ser feta pokrojony w drobną kostkę. Delikatnie mieszam łyżką.
Silikonowe foremki do muffinek smaruję oliwą i wysypuję bułką. Napełniam je ciastem do 3/4 wysokości. Piekę 35-40 min w temp. 180 st. Gotowe babeczki wyjmuję z foremek, studzę na metalowej kratce. Dekoruję listkami natki.
ok. 60 min
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Tina