Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na przepyszne kotlety mielone. Cudownie smakują podawane z gotowanymi ziemniakami oraz z surówką. Kluczem do sukcesu jest użycie dobrej jakości mięsa.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 76
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 145
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 59
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 60
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 76
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 145
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 59
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 60
Składniki
Bułkę wkładamy do miseczki, zalewamy mlekiem i czekamy, aż zmięknie.
Cebulę obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę.
Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy jajko, pokrojoną cebulę w drobną kostkę (można ją wcześniej podsmażyć), bułkę odsączoną z mleka. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dłonie zwilżamy wodą i wyrabiamy składniki. Następnie formujemy równej wielkości kotlety. Na patelni rozgrzewamy smalec. Kotlety smażymy na wolnym ogniu z obydwu stron na złoty kolor. Z podanego przepisu powinno wyjść około 8 kotletów średniej wielkości.
Kotlety mielone podajemy z gotowanymi ziemniakami i surówką. Smacznego!