Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane śledzie można przechowywać w lodówce dłuższy czas, zwykle jednak znikają szybko.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3232
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 785
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 688
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 62
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3232
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 785
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 688
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 62
Składniki
Śledzie namocz w zimnej wodzie na ok 1 godzinę. W tym czasie kilkakrotnie zmieniaj wodę. Na koniec śledzie osusz i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki.
Cebulę pokrój w półplasterki i zeszklij na oleju, dodaj drobno pokrojone śliwki, cukier, pieprz, koncentrat pomidorowy, ocet i duś jeszcze przez 2-3 minuty. Zostaw do wystudzenia.
Śledzie układaj w słoiku lub innym szklanym naczyniu warstwami na przemian z uduszoną cebulą. Przechowuj w lodówce. Najlepiej smakują następnego dnia.
Ja używałam śledzi na tackach pakowanych próżniowo. Jeśli używasz śledzi z solanki, to musisz je moczyć dłużej, nawet 2,3 godziny.