Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyszny cheeseburger"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Jedną cebulę siekam, podsmażam na rumiany kolor. Mieszam ją z mięsem i bułką tartą, doprawiam. Formuję okrągłe kotlety i je smażę.
Pomidor, ogórek kroję w cienkie plastry. Cebulę w talarki. Bułki przecinam na pół. Każdą połówkę podpiekam na rozgrzanej suchej patelni.
Spody bułek (od wewnątrz) smaruję ketchupem. Układam na nich sałatę, ser, kotlet, plastry ogórka, pomidora i cebuli. Wierzchy bułek (od wewnętrznej strony) też smaruję ketchupem i przykrywam nimi burgery.
25 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji 2,20 zł • Przepis na 5 porcji.Źródło: Kobieta i życie