Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyzy ziemniaczane z serem i cebulką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę lub maszynkę do mielenia mięsa. Surowe zetrzyj na tarce lub w blenderze i pozostaw na sitku wyłożonym gazą lub ściereczką na 15 minut, by ściekły. Odciśnij.
Ziemniaki ugotowane oraz surowe zmielone i odciśnięte, jajko, mąkę ziemniaczaną, pieprz i sól wrzuć do miski, wyrób ciasto. Przeciśnij przez praskę. Ser rozdrób widelcem. Cebulę podsmaż. Połącz . Kulkę ciasta ziemniaczanego spłaszcz, włóż do środka farsz, zaklej, uformuj kulkę. Gotuj w osolonej wodzie 4 minuty od wypłynięcia. Podawaj z natką pietruszki.
CZAS: 40 minutŹródło: Dobry Tydzień