Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i pożywne danie, które uwielbia moja rodzina.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, szczypty soli. jednego żółtka, oleju i wody. Ciastem wylepić foremkę. Schłodzić w lodówce.
Brokuły ugotować w lekko osolonej wodzie. Pokroić w kostkę szynkę i ser. Przygotować masę jajeczno- śmietanową: jajka rozkłócić widelcem, dodać śmietanę. Wymieszać a następnie doprawić do smaku.
Rozgrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Podpiec spód około 10-12 minut. Następnie wyłożyć na niego ugotowane brokuły, posypać serem i szynką.
Zalać przygotowaną masą jajeczną. Włożyć do piekarnika. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.