Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Quiche z szynką"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20235
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 146
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2085
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 727
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20235
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 146
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2085
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 727
Składniki
Z 20 dag mąki, łyżki oregano, szczypty soli, masła, 4 łyżek wody oraz żółtka zagnieć ciasto. Zawiń w folię, odstaw na 45 minut do lodówki. Brukselkę oczyść, gotuj w osolonej wodzie 5-8 minut, odlej na sicie. Formę wylep zimnym ciastem, ponakłuwaj, piecz 10 min w 180 st.
Szynkę pokrój w paski. Jajko wymieszaj ze śmietaną, resztą mąki i startym serem. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką.
Na podpieczony spód wyłóż brukselkę, zalej sosem, posyp szynką i resztą sera. Piecz 30 min w 180 st.
czas 60 min; porcja – 580 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety